Sálavé panely Ecosun.

08.01.2014 17:31

Sálanie je proces, pri ktorom sa teplo zo sálavých panelov Ecosun šíri priestorom vo forme infračervených lúčov. Po dopade lúčov na iné pevné teleso sa infračervené vlnenie mení na tepelnú energiu a hmota telesa je intenzívne ohrievaná. Ide v podstate o obdobu slnečného žiarenia.
Vykurovanie sálavými panelmi Ecosun je usporné hlavne vďaka týmto trom bodom:

  1. Na rozdiel od nástenných radiátorov a konvektorov je pri sálavých paneloch Ecosun teplo smerované dole k podlahe, teda do miesta kde je potrebné. Tu platí, že čím vyšší strop je v miestnosti, tým úspornejšie je stropné vykurovanie oproti ostatným systémom.
  2. V prípade "radiátorov" a konvektorov teplý vzduch nerovnomerne prúdi po miestnosti, čo môže v niektorých častiach miestnosti vyvolávať pocit chladu a nútiť nás nastaviť vyššiu teplotu na termostate. Sálavé panely Ecosun rovnomerne nahrievaju celý priestor. Každý stupeň nastavenej teploty nad 20°C znamená ďalších 6% nákladov na energiu.
  3. Sálavé panely Ecosun priamo ohrievajú človeka, bez sprostredkovania prenosu tepla vzduchom. Vďaka tomuto efektu môžeme nastavenú teplotu znížiť o jeden až dva stupne Celzia a budeme pociťovať rovnaký tepelný efekt ako pri vykurovaní konvektormi - avšak s teplotou nastavenou o 1 až 2°C vyššie, teda so spotrebou o 6 až 12% vyšší.
Späť